fundacio graduats socials

Govern i graduats socials acorden incorporar l’orientació jurídica gratuïta en igualtat

Add Comment
fotoweb2

El conseller Negueruela renova el conveni per al manteniment de l’Oficina d’orientació jurídica laboral, que des del 2017 ha realitzat gairebé 2.913 atencions gratuïtes El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha signat avui la renovació d’un conveni de col·laboració amb la presidenta de la Fundació de Graduats Socials de les Illes Balears, Apol·lònia Julià, en la que s’acorda millorar el finançament de l’Oficina d’Orientació Jurídica Laboral de les Illes Balears, que enguany duplicarà el seu pressupost fins als 30.000 euros. A l’acte de la signatura també hi ha assistit la directora general de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham, i diversos integrants del Patronat de la Fundació.

El principal motiu d’aquest important increment econòmic per a l’Oficina és la incorporació de l’orientació jurídica i professional en matèria d’igualtat, en especial al que es refereix al suport que poden necessitar les empreses de 50 o més persones treballadores a l’hora de redactar el seu pla d’Igualtat, obligatori per llei des del passat 7 de març.

D’altra banda, des d’aquest mes d’abril les Illes Balears compten amb un Pla per a la Igualtat a l’àmbit laboral, aprovat amb el consens dels agents socials i econòmics, que incorpora un seguit de mesures per fomentar la igualtat i la no discriminació entre dones i homes a l’àmbit laboral i la seguretat i salut laborals. De fet, la signatura del conveni d’avui suposa la consecució de la primera de les 47 mesures aprovades en aquest pla, que té una vigència de 4 anys.

En aquest sentit, el conseller Negueruela ha recordat que la col·laboració amb la Fundació de Graduats Socials cal situar-la en el 2017, quan el Govern decideix realitzar una aportació econòmica per a facilitar l’orientació gratuïta que empreses i professionals poden rebre per part dels graduats socials. Enguany, l’oficina amplia les seves competències per poder oferir orientació jurídica i laboral incorporant-hi l’orientació en matèria d’igualtat en les relacions laborals i, específicament, en plans d’igualtat.

Així mateix, el conseller ha recordat la importància de la tasca que desenvolupa l’Oficina d’Orientació jurídica laboral, que des de 2017 ha realitzat 2.913 consultes gratuïtes.